Cari Guna Google

26.3.11

Bagaimana nak dapat 'nangged' pastu jadi Featured Post..?

Masih lagi tercari-cari cara bagaimana nak dapat 'nang' dengan banyak sampai jadi featured post for the day dalam innit..??

Sebenarnya post ni bukanlah nak bagi tips-tips dapat banyak 'nang' tapi nak mintak tips, idea atau komen dari semua.. :P

Kalau ikutkan ade beberapa tips yang pernah saya ikut contohnye; (ini contoh saje, result may varies):

1.) Buat tajuk posting yang mempunyai keyword popular
2.) Selalu nang-it rakan2 blogger anda dan mintak diorang 'nang' anda balik..
3.) Post entry anda pada selepas 12 tghmalam (sebab bile tarikh baru, innit akan update post baru)
4.) Twitt kan post anda..
5.) Promote post anda di bahagian chat innit
6.) 'Nanged' post blogger yang popular
7.) Selalu komen positif pada blogger yang lain bagi membina komuniti anda
8.) Jangan sesuka hati 'dang' blogger lain.. nanti kene dang balik.. :P
No. 9 dan seterusnya mungkin anda semua boleh komen di sini... thanx

Bagi mereka yg dah 'otai' dan berpengalaman, jasa baik korang untuk berkongsi sedikit tips untuk mendapat banyak 'nanged' kat innit.. agar blog menjadi lebih popular dan dapat tarik lebih banyak traffik..

Ni adalah posting aku yg dapat 'nang-it' paling tinggi setakat ni, ketika perlawanan EPL MU vs Liverpool aritu.. (ciput nye.. yang lain2 lagi hampeh) :


6 comments:

  1. aku tak berharap sangat dekat nannged nih... putus asa dibuatnya.. huhu

    ReplyDelete
  2. info berguna... mmg byk benda lagi Peja kene blajar..

    ReplyDelete
  3. entahlah...kadang2 geram jugak..semua dah buat..tapi still dapat sma jer...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...